Banner 468 x 60px

 

środa, 25 lutego 2015

Wiszące chodniki łączące dwa biura na gliwickim podwórku!

0 komentarze

Izolacja od natury, światła słonecznego i świeżego powietrza, które wielu z nas doświadcza w pracy w biurowcach, mogą być przygnębiające i męczące. Zalewski Architecture Group to nowoczesne biuro projektowe, które stworzyło ekscentryczną koncepcję, której celem jest rozwiązanie tego wszystkiego – wąski, kręty i odkryty most łączący biura, pozwalając pracownikom na spacer na jego zielonym i trawiastym podłożu.

Projekt jest zawieszony nad dziedzińcem w Gliwicach i jest podtrzymywany ze wszystkich stron. Wąski most tworzy zabawne, kręte i trawiaste ścieżki, ale także służy innemu celowi - zaledwie 80cm chodnik, minimalizuje ilość światła słonecznego, które odbija się od sąsiednich budynków.

Odblaskowy spód pomaga także w rozmyciu linii chodnika dla atrakcji widzów patrzących na niego z dołu. Projekt ten może być trudny do wykonania ze względu na pozwolenia na budowę, ale pracownicy biurowców z całego świata zapewne docenią ten pomysł!








0 komentarze:

Prześlij komentarz

 
Sierobi.pl © 2011 . Supported by and